STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica, Piata de Capital - BVB

OMV Petrom a înregistrat un profit de aproape 1,2 miliarde de lei în primele șase luni din 2017

OMV Petrom a înregistrat un profit net atribuibil acționarilor de aproape 1,2 miliarde de lei în primele șase luni din 2017, după ce a raportat în al doilea trimestru un profit de peste 590 de milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare transmise, joi, către Bursa de Valori București (BVB), informeaza Mediafax.

În al doilea trimestru din 2017, OMV Petrom a raportat un profit net atribuibil acționarilor OMV Petrom de 592 de milioane de lei. În primul trimestru, profitul a fost de 619 milioane de lei.

Valoarea fluxului de trezorerie extins după plata de dividende a ajuns la 397 de milioane de lei. Rezultat din exploatare CCA (costul curent de achiziţionare), excluzând elementele speciale, a fost de 892 de milioane de lei. Profitul pe acțiune CCA, excluzând elementele speciale, a fost de 0,0122 lei.

„Rezultatul nostru din exploatare CCA excluzând elementele speciale la 1-6/17 a ajuns la 1,66 miliard de lei, ambele segmente, Upstream și Downstream, înregistrând creșteri semnificative. În Upstream, reducerea în continuare a costurilor unitare de producție a contrabalansat în totalitate declinul producției. Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale din Downstream a crescut cu 70% față de 1-6/16, pe seama unor contribuții în creștere atât din segmentul Oil cât și Gas. Fluxul de trezorerie din activități de exploatare de 3 miliard de lei, în creștere cu 68% față de 1-6/16, coroborât cu reducerea investițiilor și plata de dividende în sumă de 0,8 miliard de lei, a condus la obținerea unui flux de trezorerie extins după plata de dividende de un miliard de lei”, a declarat Mariana Gheorghe, director general al OMV Petrom.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.