STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

OMV: Discuţiile cu Gazprom în privinţa South Stream continuă

Grupul austriac OMV continuă discuţiile cu Gazprom pe tema construcţiei gazoductului South Stream, în ciuda anunţului preşedintelui rus privind sistarea proiectului, transmite agenţia Tass, potrivit Mediafax.

gazoduct South Stream1„Suntem în discuţii cu Gazprom”, a arătat biroul de presă al OMV, citat de agenţia rusă de ştiri. Anterior, directorul general al OMV, Gerhard Roiss, a afirmat că grupul austriac nu a fost consultat de către Gazprom înaintea anunţului privind întreruperea lucrărilor la South Stream. Roiss a menţionat că se aşteaptă la o rundă de convorbiri cu oficialii Gazprom în privinţa proiectului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni că Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza obiecţiilor Comisiei Europene. Putin a apreciat că poziţia Uniunii Europene în legătura cu proiectul South Stream nu este constructivă şi din acest motiv Rusia îşi va reorienta resursele către alte state.

Proiectul South Stream, cu un cost estimat de 40 de miliarde de dolari, urma să transporte gaze ruseşti către centrul Europei, ocolind Ucraina, cu care Rusia este în relaţii tensionate. Potrivit CE, proiectul nu respectă aşa-numitul Pachet Trei Energie al UE, legislaţie care prevede separarea operaţiunilor de producţie de energie de cele de distribuţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.