STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, M&A & VentureCapital & Private Equity

OMV a acceptat să vândă filiala turcă Petrol Ofisi pe 1,37 mld. euro. A pierdut un milliard, din cauza prăbușirii lirei turcești

Autor: Adrian N Ionescu – Cursdeguvernare.ro

Grupul OMV a convenit vânzarea integrală a diviziei sale din Turcia, OMV Petrol Ofisi, către Vitol Investment Partnership Ltd, controlată de traderul elvețian Vitol, în cadrul unei tranzacţii cu o valoare totală de 1,368 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Prăbușirea lirei turcești a pricinuit pierderi de 1,1 miliarde euro grupului austriac, de la preluarea Petrol Ofisi în 2010, atunci când perspectivele creșterii economiei turce erau foarte atrăgătoare.

Între timp, piața turcă s-a dovedit suprataxată și suprareglementată, autoritățile recurgând chiar la plafonarea prețurilor , iar OMV și-a orientat strategia spre sectorul de explorare și exploatare a zăcămintelor.

Planul iniţial de integrare a Petrol Ofisi în lanţul valoric al Grupului OMV nu a putut fi realizat. Decizia se vânzare a companiei a fost pasul corect şi necesar în cadrul implementării strategiei noastre corporative”, a declarat Rainer Seele, CEO-ul OMV.
Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.