STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri

Omul de afaceri Dinu Pescariu, audiat la DNA

Dinu PescariuOmul de afaceri Dinu Pescariu este audiat azi la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul „Microsoft”, el fiind cel care a formulat un denunt in legatura cu faptul ca Elena Udrea i-ar fi cerut 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justitie”.

„La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in 2013, pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatură cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevetia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe, in perioada iulie 2013 – februarie 2014”, potrivit procurorilor DNA.

Anchetatorii sustin ca aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.

Camera Deputatilor a incuviintat, in 9 februarie, urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea. Aceasta este acuzata, in dosarul „Microsoft”, de trei fapte de trafic de influenta – in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro. Procurorii o mai acuza si de spalare de bani (in forma dobandirii si utilizarii de bunuri, cunoscand ca provin din infractiuni), si fals in declaratii de avere.

Potrivit anchetatorilor, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos, prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.