STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Privatizare & Retrocedare

Oltchim va concedia 900 de angajați începând de săptămana viitoare

Sursă: www.romania-actualitati.ro
Sursă: www.romania-actualitati.ro

Un număr de 900 de salariaţi de la Oltchim vor fi concediaţi începând de săptămâna viitoare, dintre care 600 de la Râmnicu Vâlcea şi 300 de la Divizia Petrochimică Bradu, de lângă Piteşti.

Potrivit administratorului judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, se vor întocmi listele complete cu personalul care va fi concediat, acesta urmând să beneficieze de salarii compensatorii.

„Vor fi disponibilizate, probabil, 900 de persoane, limita pe care am stabilit-o este 1.050 de persoane, calculată în funcţie de suma minimă necesară ca reducere a costurilor cu salariile, care este un milion de euro pe lună. Cei care pleacă vor primi plăţi compensatorii, conform Contractului Colectiv de Muncă, dar în principal vor primi acel venit minim de completare care a fost votat în 30 aprilie şi care este pus concret azi (n.r. – miercuri) printr-o hotărâre de guvern”, a declarat Gheorghe Piperea.

Piperea a mai precizat că cel târziu în lunile septembrie – octombrie Oltchim va fi privatizat şi ar fi bine ca societatea să fie cumpărată împreună cu platforma de la Piteşti, dar, înainte de acest proces, se va împărţi în două societăţi, urmând ca prima unitate să preia datoriile combinatului şi cea de-a doua să înceapă activitatea de la „zero”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.