STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Oltchim a raportat un profit de peste 6 milioane de euro în primele șase luni din 2017

Oltchim, producătorul din industria chimică, a raportat o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro și un profit de 6,1 milioane de euro în primele șase luni din 2017, potrivit datelor transmise, joi, către Bursa de Valori București (BVB).

Cifra de afaceri obținută în primul semestru al acestui an este de 105,8 milioane de euro (480 de milioane de lei), de două ori mai mare față de cea obținută în primul semestru din 2013, momentul intrării societății în insolvență.

Cifra de afaceri realizată în din primele șase luni din 2017 a crescut cu 27% comparativ cu aceeași perioadă din 2016. De asemenea, în trimestrul al doilea din 2017 a crescut cu 24% față de perioada similară a anului trecut și cu 16% față de cifra de afaceri realizată în primul trimestru din acest an. Evoluția acestui indicator a avut loc pe fondul creșterii cantitative a vânzărilor de produse finite susținute de cererea pieței, dar și al majorării prețurilor de vânzare a acestora.

Profitul brut de 36,6 milioane de lei (echivalent 8,1 milioane de euro) a crescut semnificativ, cu 50% față de primul semestru al anului trecut. De asemenea, profitul brut înregistrat în trimestrul al doilea din 2017 a depășit cu 43% rezultatul din trimestrul al doilea din 2016 și cu 158% pe cel din primul trimestru al acestui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.