STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, Privatizare & Retrocedare

Oltchim a înregistrat în luna septembrie cele mai bune rezultate din 2013. Cifra de afaceri s-a dublat la 11,43 mil. euro

Oltchim a înregistrat în luna septembrie cele mai bune rezultate din 2013, cifra de afaceri ajungând la 11,43 milioane de euro, conform administratorilor judiciari ai companiei, firmele RomInsolv şi BDO Business Restructuring.

Sursă: www.economica.net
Sursă: www.economica.net

Cifra de afaceri înregistrată de Oltchim în septembrie este de două ori mai mare față de cea din perioada similară din 2012, de 5,6 milioane de euro.

„Indicatorul EBITDA a înregistrat în această perioadă o evoluţie pozitivă, ajungând la un minus de doar 707.000 euro, faţă de minus 8,45 milioane euro în septembrie 2012”, se arată în comunicat.

De la o medie de 22% în lunile anterioare, gradul de utilizare a capacităţii de producţie a crescut până la 24% în septembrie.

Combinatul chimic a încheiat primele nouă luni din 2013 cu afaceri de 81,54 milioane de euro, raportând pierderi de 136 milioane de euro.

Ministerul Economiei, care deține 54,7% din acţiunile Oltchim, nu a reușit să privatizeze combinatul în 2012.  Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie din 2013.

Investitorii interesaţi de achiziţia Oltchim și înscriși până acum în etapa de preselecție sunt consorţiul format din PCC şi fondul de investiţii Fortissimo Capital, un consorţiu condus de Chimcomplex Borzeşti şi compania rusă Oil Gas Trade.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.