STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Asigurari & Pensii Private

Oltchim ar putea încasa 10 mil. euro dintr-o asigurare de răspundere managerială

Sursă: www.9am.ro
Sursă: www.9am.ro

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar la Oltchim, spune că firma aflată în insolvenţă ar putea încasa circa 10 mil. euro de la Astra Asigurări de pe urma unui asigurări de răspundere managerială încheiată de fosta conducere a societăţii.

Dacă administratorii Oltchim vor reuşi să încaseze banii din asigurările de răspundere managerială suma ar putea fi suficientă pentru ca Oltchim să poată asigura finanţarea necesară atingerii unei acoperiri a producţiei de 50% din capacitate care, potrivit conducerii societăţii, ar permite acesteia să funcţioneze fără pierderi şi să plătească în continuare salariile angajaţilor de pe platformele Oltchim şi Bradu. Însă, Constantin Roibu, care condus compania timp de 20 de ani înainte ca aceasta să intre în insolvenţă, crede că va fi imposibil de demonstrat faptul că a făcut greşeli de management.

În prezent se vorbeşte despre concedierea a circa 1.000 din cei 3.300 de salariaţi de la Oltchim din cauza lipsei de lichidităţi cu care se confruntă compania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.