STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Privatizare & Retrocedare, Piata de Capital - BVB

Oferta prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz va începe marți

Deoarece legislaţia prevede o distanță de două zile lucrătoare între aprobarea prospectului şi lansarea operaţiunii, oferta prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz va începe cu o zi mai târziu decât au anunţat reprezentanţii Departamentului pentru Energie, pe data de 22 octombrie.

Sursă: www.business24.ro
Sursă: www.business24.ro

Prospectul ofertei a fost aprobat vineri noapte de Autoritatea de Supraveghere Financiară, astfel Oferta Publică Inițială va începe marţi şi va dura opt zile lucrătoare, până pe 31 octombrie.

In şedinţa de vineri a Guvernului a fost stabilit intervalul de preţ pentru vânzarea titlurilor, acţiunile Romgaz urmând a fi vândute la preţuri între 24 şi 32 lei pe titlu, atât pe Bursa de la Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra. Statul estimează să obţină între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro).

Pentru micii investitori este rezervată o tranşă de 15%, adică până la 10.000 acţiuni, diferenţa de 85% fiind alocată investitorilor instituţionali, iar pentru investitorii de retail vor fi acordate discount-uri de 5% pentru ordine plasate în prima săptămână şi de 3% pentru a doua săptămână.

Micii investitori vor putea subscrie minim 100 de acţiuni sau 10.000 de GDR-uri (care au activ suport 10.000 de acţiuni) doar la preţul maxim, în timp ce investitorii instituţionali vor putea plasa ordine fără limită de subscriere, oriunde în intervalul 24 – 32 lei/titlu.

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, a afirmat că se aşteaptă la o suprasubscriere având în vedere că Romgaz este o companie bună, profitabilă şi „are viitor”, însă în ceea ce priveşte acţiunile care vor fi vândute pe Bursa de la Londra nu există o cotă prestabilită.

Goldman Sachs, Erste, BCR și Raiffeisen Capital&Investment fac parte din consorţiului care intermediază oferta.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.