STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Piata de Capital - BVB, Constructii & Imobiliare

Oferta AdePlast a eşuat

Oferta producătorului de materiale de construcţii AdePlast, primul IPO privat de pe bursă din ultimii cinci ani, a eşuat deoarece investitorii nu au subscris peste nivelul de închidere cu succes a operaţiunii, de 70% din acţiunile scoase la vânzare.

Sursă: www.businessmagazin.ro
Sursă: www.businessmagazin.ro

„Oferta publică de vânzare de acţiuni AdePlast derulată în perioada 2 – 15 octombrie nu a fost finalizată cu succes, nefiind înregistrat volumul minim de subscrieri în vedere încheierii cu succes a acesteia. Sumele subscrise de investitori în cadrul ofertei vor fi returnate conform prevederilor prospectului de ofertă”, potrivit unui comunicat al BCR şi Intercapital Invest, intermediarii ofertei.

Marcel Bărbuţ, proprietarul şi directorul executiv al AdePlast, a declarat că bursa nu este încă pregătită pentru a fi o alternativă de finanţare pentru companiile private din România, dar românii, însă, au fost interesaţi de Adeplast, ca urmare a subscrierii de 100% a ofertei de retail.

„Fără bursă, AdePlast îşi păstrează targetul de creştere anual, la nouă luni raportând un plus de 40 de procente a cifrei de afaceri. Noi am fost pregătiţi pentru bursă, însă bursa se pare că nu a fost pregătită pentru AdePlast. Din păcate, cred că nu suntem încă în stadiul în care bursa să fie o alternativa viabilă pentru finanţarea companiilor private din România”, a declarat Marcel Bărbuț.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.