STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Constructii & Imobiliare

Grecii de la Jumbo vor închiria magazinele OBI

Nemții de la OBI nu au găsit cumpărător pentru operaţiunile locale, astfel că spaţiile magazinelor din Oradea şi din cartierul bucureştean Berceni vor fi închiriate de retailerul grec de jucării şi ar­ticole pentru copii Jumbo.

imagesRetailerul german de bricolaj OBI, care în perioada 2008 – 2010 a investit 30-40 de milioane de euro într-o reţea de şapte magazine în România (București, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Arad), a început să-şi lichideze stocurile de marfă în condiţiile în care compania va ieşi de pe piaţa locală până la sfârşitul lunii viitoare.

Deși pe piața locală nu a reușit să se impună, OBI, parte a grupului Tengelmann, care la începutul anului 2010 a vândut supermarketurile Plus din România rivalilor de la Lidl, este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa europeană de bricolaj, având vânzări de 6,8 miliarde de euro în 2012.

OBI avea anul trecut în România în jur de 550 de angajaţi la vânzări de 37 milioane euro și vânzări medii per magazin de 5,4 milioane euro în 2013, la jumătate faţă de media pieţei de bricolaj.

Jumbo, grupul care ar putea ocupa cinci din cele şapte spaţii OBI, a intrat pe piaţa locală la sfârşitul anului trecut, deschizând magazine în fostul hipermarket Real de lângă aeroportul din Timişoara şi în parcul de retail Arcade din Bucureşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.