STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL

Obama participă la G20 care va avea loc în Sankt Petersburg

Barack Obama, președintele Statelor Unite, va participa la lucrările summitului G20 din Sankt Petersburg (Rusia), summit ce se va desfăşura joi şi vineri.  

sursa: b1.ro
sursa: b1.ro

După anularea reuniunii de la Moscova,  de pe 9 august 2013, Casa Albă a exclus orice întâlnire oficială între  liderii  celor două mari puteri ruse și americane.  Barack Obama va participa la summitul G20, însă nu intenţionează să se întâlnească în particular cu Vladimir Putin. De asemeanea Andrew Kuchins, specialist în Rusia la grupul de reflecţie CSIS din Washington a afirmat că:” este cea mai proastă relaţie personală din istorie între (liderii) americani şi ruşi, inclusiv americani şi sovietici”.

Întâlnirea se va desfășura totuși sub semnul crizei din Siria, unde probabil se va încerca găsirea unei soluții pentru rezolvarea conflictului din Damasc.

Președintele Barack Obama va încerca să obțină aprobarea pentru o intervenție militară în Siria, după ce în luna august aceasta din urmă a lansat un atac chimic mortal. Barack Obama a cerut în acest sens acordul Congresului, fapt ce a dus însă la accentuarea situației de tensiune dintre cele două mari puteri ruse și americane.

Pe de altă parte președintele Rusiei, Vladimir Putin susține regimul sirian și se opune unei eventuale intervenții militare asupra regimul din Siria.

Miercuri, mai mulți miniștri din țările vecine Siriei au lansat un apel la adresa comunității internaționale pentru un ajutor de urgență în Siria, în special pentru școli și infrastructură, în timp ce numărul de refugiați sirieni a ajuns la două milioane.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.