STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Industrie Prelucratoare, Telecom & IT-C & Online, Management

O productie urmarita avantajeaza pe toata lumea

Autor: Amelia Turp-Balazs

images (4)În confectii se simte tot mai acut în ultima vreme presiunea cresterii salariilor. Angajatii calificati sunt greu de gasit, iar traiul tot mai costisitor îsi spune cuvantul si în privinta pretentiilor acestora. Însa o crestere a salariilor trebuie sa coincida cu productivitatea si eficienta marite.

Székely Szilárd, managerul G-Systems, le ofera IMM-urilor din productia de confectii un sistem de urmarire si control care sa le permita acestora sa-si salarizeze oamenii în functie de randamentul individual.

G-systems a dezvoltat un sistem de urmarire si control al productiei pentru industria usoara, în special pentru firmele mici si mijlocii, deorece pana acum numai firmele mari, cu potential financiar ridicat, aveau posibilitatea de a-si instala astfel de sisteme. Dezvoltarea sistemului a început în 2009-2010, a urmat o perioada de dezvoltare si testare, apoi primele sisteme au fost instalate în 2011.

Se pot folosi de sistem producatori cu activitati diverse, de la confectii, pielarie si încaltaminte pana la echipamente sportive sau de lucru. “De fapt, sistemul poate fi adaptat si la firme cu alte activitati, unde manopera este primordiala si vorbim de productie în serie”, explica Székely Szilárd.

De ce este nevoie de o urmarire a productiei, care sunt avantajele?

O organizare eficienta a productiei se poate face numai daca managementul are toate informatiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii.

Fara informatii referitoare la randamentul angajatilor, fara o salarizare bazata pe productivitatea individuala a fiecarui angajat si fara un control strict al costurilor de productie este foarte greu de obtinut eficienta si productivitate ridicate.

Pana la urma, dorim sa ajutam aceste firme în cresterea competitivitatii atat pe pietele interne, cat si pe pietele globalizate.

Daca doresc sa supravietuiasca si sa obtina profit, au nevoie de o productivitate crescuta în conditiile unei productii de calitate. Din experienta noastra, putem spune ca printr-o organizare mai eficienta si o salarizare bazata pe randamentul individual, firmele pot obtine o crestere a productivitatii de pana la 20-30%. Noi asiguram sistemul care ofera managementului informatiile necesare.
Ce investitii sau costuri presupune acest lucru din partea clientilor?

Un aspect inovator al G-systems Pcontrol este ca nu presupune investitii initiale, cum ar fi achizitia de hardware si software sau dezvoltarea unei retele interne. Cu o conexiune stabila la internet, un cititor de coduri de bare si o imprimanta laser se poate începe testarea gratuita de 60 de zile.

Totul functioneaza pe baza de abonament lunar, care este calculat în functie de numarul de angajati direct productivi si numarul de utilizatori ai sistemului. Pana acum cativa ani, aceasta tehnologie nu era disponibila si introducerea unui sistem similiar presupunea investitii foarte mari, lucru aproape imposibil pentru producatorii mai mici.

Citeste continuarea pe logo-dialog-textil

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.