STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA, Auto

Numărul mașinilor electrice va crește constant în următorii ani- Analiză

Numărul mașinilor electrice îl va depăși pe cel al autovehiculelor alimentate cu benzină sau motorină în următoarele două decenii în Europa și SUA, aspect ce va transforma industria auto și va provoca pierderi serioase țărilor exportatoare de petrol, se arată într-o analiză a Bloomberg, informeaza Mediafax.

O analiză realizată de Bloomberg prognozează că revoluția autovehiculelor electrice se va produce mult mai rapid decât se estimase anterior, pe fondul scăderii prețurilor pentru astfel de autoturisme. Astfel, mașinile electrice ar urma să reprezinte o treime din numărul total al autovehiculelor în anul 2040, moment în care consumul de petrol la nivel global se va reduce cu aproximativ opt milioane de barili pe zi.

Pe fondul investițiilor masive și a dezvoltării tehnologice din acest domeniu, prețul autovehiculelor eletrice se va reduce constant în următorii ani. Marile companii producătoare de mașini electrice, precum Tesla sau Nissan, profită și ele de cererea tot mai mare pentru astfel de mașini din Europa sau din China. Astfel, în următorii opt ani mașinile electrice ar urma să devină tot atât de ieftine ca autoturismele alimentate cu benzină sau motorină, iar până în 2040 pe străzile lumii vor circula peste 540 de milioane de mașini electrice.

Infrastructura de încărcare a mașinilor electrice va continua să reprezinte o problemă în următorii ani, aspect ce va limita creșterea vânzărilor pe piețele din America, Europa sau China până în 2030.

Cererea tot mai mare a autovehiculelor electrice va genera o schimbare majoră în industria auto, urmând să fie afectate companiile care comercializează combustibili sau alte piese auto, care nu vor mai fi necesare pentru mașinile electrice.

În Europa, aproximativ 67% dintre mașini ar urma să fie electrice în anul 2040, iar în SUA 58%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.