STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

Nuclearelectrica: Profituri de până la 15% în prima zi pentru micii investitori

În prima zi de tranzacționare, drepturile de alocare ce ţin locul acţiunilor Nu­clear­electrica au adus investitorilor profituri între 3% și 15%, pe parcursul ședinței atingând un maxim de 11,92 lei.

Sursă: www.wall-street.ro
Sursă: www.wall-street.ro

Drepturile de alocare ale Nuclear­elec­trica au deschis la 11,53 lei și au închis cu 4,6% peste preţul de vânzare al acţiunilor în Oferta Publică Iniţială, la 11,72 lei, ceea ce evidențiază un debut pozitiv, în opinia brokerilor.

Deoarece micii investitori au beneficiat în oferta Nuclearelectrica şi de discount-ul de 8%  în primele trei zile ale ofertei, au avut un profit în prima zi de tranzacţionare cuprins între 12%, pentru cei care au vândut chiar în deschidere la 11,53 lei, şi 15%, pentru cei care au tranzacționat la 11,9 lei.

După numărul de acțiuni în urma majorării de capital și prețul de închidere al drepturilor de 11,72 lei, din 4 octombrie, valoarea de piață a Nuclearelectrica este 3,3 miliarde lei. Astfel, ocupă locul patru în topul companiilor românești listate la bursă, în urma Petrom, Fondul Proprietatea, BRD și peste Banca Transilvania și Transgaz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.