STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Nuclearelectrica: profit în creștere cu 20% în primul semestru din 2013 comparativ cu aceeași perioadă din 2012

Compania Nuclearelectrica a înregistrat în primele șase luni ale anului un profit net de 48,5 milioane de euro, în creștere cu 20%  comparativ cu aceeași perioadă din anul 2012. 

sursa: pesurse.ro
sursa: pesurse.ro

Creșterea profitului s-a datorat capacității companiei de a revinde energia și de a obține venituri excepționale din daune suportate de către clienți ca urmare a rezilierii unor contracte de livrare a energiei electrice în valoare de 10,2 milioane de euro dar și a producerii și livrării unei cantități mai mari de energie.

Cantitatea de energie produsă de cele două reactoare de la Cernavodă  în primul semestru al acestui an a fost de 5,6 TWh față de 5,4 TWh din perioada similară a anului trecut. Creștere datorată unei funcționări mai bune a unitățiilor cu durate mai mici de oprire planificate și neplanificate.

Companiei Nuclearelectrica de la Cernavodă, care are o pondere a energiei nucleare de 20% în producția totală de energie din România, urmează să listeze pe bursă un pachet de 10 % din acțiuniile companiei,  în toamna acestui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.