STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL

Nouă din cele mai mari zece bănci au decis să majoreze avansul la creditele pentru locuinţe

ING, sucursala grupului olandez cu acelaşi nume, a majorat miercuri avansul solicitat la creditele pentru locuinţe de la 15% la 25%, la doar două zile înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată, transmite Mediafax.

Banca Transilvania va lua la rândul ei decizia de a cere mai mulţi bani clienţilor care se prezintă la bancă pentru un împrumut ipotecar, potrivit unor surse din piaţă citate de ZF. Astfel, numărul băncilor mari care cer avans mai mare pentru creditele imobiliare în lei va ajunge la nouă, toate fiind membre ale Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Acestea sunt: BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Bancpost, Unicredit şi ING. Singura bancă din top zece care încă mai practică avans de 15% la creditele în lei şi 25% pentru cele în euro, este Piraeus Bank.

Decizia de a înăspri condiţiile de creditare a fost luată din cauza dării în plată, unul dintre cele mai controversate acte normative din ultima perioadă de timp, care va intra în vigoare de mâine. Pe 13 mai se vor fi împlinit 15 zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că primul client cu probleme la rambursarea creditelor imobiliare se poate prezenta la bancă pentru a preda cheile locuinţei şi prin urmare pentru a stinge datoria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.