STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Nokia pregăteşte o aplicaţie de hărţi destinată utilizatorilor Apple şi Android

Producătorul finlandez de echipamente pentru telecomunicaţii Nokia se pregăteşte să ofere utilizatorilor dispozitivelor Apple şi ai sistemului Android o aplicaţie de hărţi care poate funcţiona fără să fie conectată la Internet, a relatat Wall Street Journal.

San-Francisco-Heat-Map-and-Public-TransportAplicaţia concurează Google Maps şi Apple Maps şi va putea fi descărcată gratuit prin intermediul sistemelor de operare Android şi iOS al Apple, a declarat Dean Fernback, directorul diviziei de hărţi a Nokia, HERE, potrivit Mediafax.

Această nouă aplicaţie va avea funcţii care lipsesc furnizorilor concurenţi, respectiv posibilitatea descărcării hărţilor şi utilizării acestora fără să fie nevoie de conectare la Internet.

„Sunt convins că oamenii caută alternative. Google Maps este o soluţie bună pentru mulţi, hărţile funcţionează bine, dar au acelaşi aspect şi aceleaşi funcţii de mult timp”, a spus Fernback.

Lansarea aplicaţiei de hărţi a Nokia, care este deja disponibilă pe Windows Mobile, este prevăzută să aibă loc înainte de sfârşitul acestui an. Divizia de hărţi a Nokia, HERE, este de mult timp concentrată pe clienţii industriali, din sectoare cum este cel auto, unde este nevoie de localizare extrem de precisă.

Compania finlandeză a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a încheiat un acord cu Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, pentru instalarea aplicaţiei de hărţi pe toate aparatele dotate cu sistemul de operare Tizen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.