STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Nokia investeşte 73 de milioane de euro în extinderea campusului din Timişoara

Compania Nokia extinde campusul din Timișoara cu cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România, investiția totală ridicându-se la peste 73 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Nokia, compania extinde campusul din Timișoara cu cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România.

“Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data și noile tehnologii de comunicații mobile”, transmite compania.

În urma extinderii, noul Nokia Campus din Timișoara va avea o suprafață de 27.000 de metri pătrați, iar investiția totală este de peste 73 de milioane de euro.

În prezent, în Nokia Campus lucrează peste 1.300 de persoane: 600 de ingineri din departamentul de R&D, inaugurat marți, și peste 700 de specialiști din centrul global de operare de rețele, deschis în prima etapă de relocare a echipei din Timișoara, în decembrie 2015. Etapa finală de relocare a echipei în Nokia Campus va fi finalizată în prima jumătate a anului 2018.

“Campusul Nokia din Timișoara găzduiește cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare (R&D) din industria de telecomunicații din România, precum și unul dintre cele mai mari centre de operare de rețele multi-vendor și cu tehnologii multiple, care oferă servicii cu valoare adăugată 24 de ore și 7 zile pe săptămână, în șapte limbi, deservind clienți cheie din țări precum Franța, Germania, Olanda, Belgia, Marea Britanie, SUA și multe altele. În plus, este un centru de excelență pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare și întreținere a rețelelor cu tehnologii multiple, oferind servicii end-to-end în România și la nivel global, precum și aplicații, în mod particular sisteme de mentenanță operațională (OSS), IoT și customer experience”, se arată în comunicatul de presă de transmis de Nokia.

În prezent, Nokia are 1.600 de angajați în România și va deschide în total 300 de poziții noi până la finalul anului, dintre care 100 în echipele de R&D și 200 în echipa de servicii.

„În cei 25 de ani de prezență și inovare în România, am fost o companie cheie în dezvoltarea telecomunicațiilor pe plan local și la nivel regional. Am construit una dintre cele mai experimentate echipe din industrie și am dezvoltat colaborări de durată cu mediul academic și cu alți actori esențiali pe plan local. Suntem mândri de istoricul nostru și cu atât mai nerăbdători pentru viitor: tehnologiile pe care le dezvoltăm, precum 5G, GFast, IoT, IP, cloud, vor continua să transforme fără precedent modul în care lumea se va conecta”, a declarat directorul general al Nokia România, Raoul Ros.

Potrivit acestuia, odată cu investițiile realizate în noul campus, cu dezvoltarea centrelor de R&D, operare de rețele și servicii end-to-end, compania este pregătită să ofere clienților plus valoare și soluții inovative.

Nokia este lider mondial în tehnologiile care conectează oameni și lucruri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.