STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget

Nokia cauta un partener pentru a reveni pe piata telefoanelor cu un nou model, in 2016

NokiaCompania finlandeza Nokia a anuntat ca vrea sa revina pe piata telefoanelor mobile si cauta un partener pentru a lansa, la sfarsitul lui 2016, un nou dispozitiv.

Nokia a anuntat ca vrea sa reinceapa sa comercializeze telefoane si cauta un partener care sa raspunda de productie, vanzari, marketing si suport tehnic.

Vanzarea unui nou produs Nokia se va face sub licenta, atat designul, tehnologia si logo-ul Nokia, in timp ce compania Foxconn se va ocupa de productie, marketing, distributie si suportul tehnic, ca in cazul tabletei cu sistemul de operare Android, numita Nokia N1, lansata de Nokia in noiembrie 2014, dupa cum scrie Telegraph.

Producatorul de echipamente pentru retele a vandut divizia de telefoane mobile catre Microsoft, in aprilie 2014, dupa ani de zile de scadere a vanzarilor. Gama de smartphone-uri si tablete Lumia este comercializata, in prezent, sub brandul Microsoft.

„Daca si cand vom gasi un partener de talie mondiala care sa isi asume aceste responsabilitati, vom colabora indeaproape pentru a coordona proiectarea si diferentierea tehnologica, asa cum am procedat si cu tableta N1 Android”, a declarat Robert Morlino, purtator de cuvant la Nokia Technologies, intr-o postare pe blog.

Nokia a precizat ca noul telefon nu ar putea intra pe piata inainte de trimestrul patru din 2016, cand acordul cu Microsoft ii va permite sa se foloseasca din nou de numele brandului.

Anuntul oficial al Nokia a venit dupa ce directorul general Rajeev Suri a declarat revistei de limba germana Manager Magazin ca este in cautarea unor parteneri cu care compania finlandeza sa revina pe piata telefoanelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.