STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Servicii & Comert & Logistica

Nobel Oil intentioneaza sa deschida 90 de benzinarii in cinci ani

benzinarieNobel Oil, o companie petroliera cu actionariat international con­cen­tra­ta mai ales in zona caspica, va des­chide luna vi­itoa­re, la Iasi, prima ben­zi­na­rie sub acest brand din Romania, fiind prima tara in care com­pania a decis sa-si con­stru­iasca o pre­zenta in re­tailul cu carburanti, potrivit ZF.

Urmatoarea statie va fi in Con­stanta, planul com­paniei fiind de a ajunge la 80-90 de unitati in termen de cinci ani.

Cel care se va ocupa de deschi­de­rea acestor benzinarii este John Long, executivul care a ridicat aproa­pe 250 de statii in Romania, lucrand cu Shell, Rompetrol si Lukoil.

In total, in Ro­mania sunt active circa 2.000 de ben­zi­narii, dintre care 600 sunt inde­pendente. „Am dezvoltat pentru Shell in Ro­mania circa 90 de statii, pentru Rom­petrol am ridicat 120 de ben­zinarii, iar pentru Lukoil am construit 30-40 de statii. In total, de-a lungul ca­rierei mele am dezvoltat aproximativ 2.000 de benzinarii in in­trea­ga lume. Am lucrat pes­te tot, dar Romania este casa mea”, spune John Long, director ge­neral al Nobel Oil Down­stream. In medie, inves­ti­tia intr-o ben­zinarie se ridica la 1-1,5 mil. euro.

„In functie de supra­fata locatiilor noastre si de nevoile identificate in zona, vom avea spala­torie auto si servicii de curatatorie. De asemenea, avem semnat un parte­neriat cu DHL pentru trimiterea si primirea coletelor”, a precizat John Long.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.