STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL

Nigeria, cea mai mare economie din Africa

Nigeria a surclasat Africa de Sud, devenind cea mai mare economie de pe continentul african, după ce PIB-ul ţării a atins un nivel dublu comparativ cu estimările iniţiale, scrie Bloomberg.  

Cel mai mare producător de petrol şi cea mai populată naţiune a Africii (169 milioane de locuitori), Nigeria, este, acum, a 26-a economie la nivel mondial.

descărcare (1)Ca urmare a recalculării, PIB-ul Nigeriei în 2013 este de 488 milioane dolari, peste 75% mai mare faţă de statisticile iniţiale. Modificarea s-a produs după ce perioada fixă (sau de bază) din formula de calcul s-a schimbat de la 1990 la 2010, iar numărul de industrii a fost mărit de la 33 la 46. S-a acordat o pondere mai mare telecomunicațiilor și serviciilor financiare.

Companii mari, precum Nestlé, Standard Bank, Heineken sau MTB au investit deja milioane de dolari în economia nigeriană, dar oameni de afaceri străini şi anumiţi analişti aconsideră că revizuirea poate fi privită ca un catalizator pentru investiţiile următoare.

Nigeria este pe cale să intre în topul primelor 20 de economii la nivel mondial, surclasând ţări în curs de dezvoltare precum Thailanda, Venezuela şi Columbia.  Cu toate acestea, Nigeria rămâne în urmă la PIB/capita, ocupând poziția 121 la nivel mondial, cu 2.688 dolari pe cap de locuitor.

PIB-ul Africii de Sud a fost de 372 miliarde de dolari în 2013, la o populație de 51 milioane de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.