STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, Privatizare & Retrocedare

Niciun investitor interesat de preluarea Oltchim

Niciun investitor nu a depus ofertă de cumpărare a acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV până la data limită, consorţiul de administratori judiciari urmând să convoace adunarea creditorilor şi să supună aprobării repetarea procedurii cu un nou termen, potrivit Mediafax.

Termenul limită de depunere a ofertelor a expirat vineri, la ora 11:00.

oltchim_01_c3e321b7e6Un număr de patru potenţiali investitori a achiziţionat caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim.

„După expirarea termenului limită, a fost depusă o ofertă din partea unui potenţial investitor. Urmărind prevederile caietului de prezentare, oferta depusă peste termen nu a fost luată în considerare şi urmează să fie returnată”, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori de consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ.

„O parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinariei odată cu Oltchim SPV”, se spune în comunicat.

Consorţiul de administratori judiciari va convoca adunarea creditorilor şi va propune repetarea procedurii cu un nou termen limită de depunere a ofertelor angajate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.