STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Netopia MobilPay – plățile digitale au crescut cu 40% în 2016 până la 200 milioane de euro

Valoarea totală a plăţilor realizate digital anul trecut a crescut cu 40% la 200 mil. euro, valoarea medie a unei tranzacţii online fiind de 230 de lei – nivel egal cu cel înregistrat în 2015, conform datelor comunicate de Netopia MobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi electronice de pe piaţa locală, informează ZF.

„Netopia mobilPay a intermediat în 2016 peste 7 milioane de tranzacţii elec­tronice, din care 4,2 milioane online, respectiv 3 milioane prin sms-uri. Com­pania a înregistrat, astfel, o creştere cu 75% comparativ cu 2015, când intermediase un total de 4 milioane de plăţi online şi mobile”, potrivit datelor comunicate de companie. Unul dintre principalele motoare de creştere pentru companie în 2016 a fost creşterea portofoliului de clienţi până la 10.000, cu 3.000 mai mulţi comercianţi decât în anul anterior.

„România începe să se alinieze în rândul ţărilor cu un ecosistem solid al plăţilor digitale, iar evoluţia din ultimul an ne confirmă acest lucru. Uşurinţa cu care pot face plăţile online îi atrage pe tot mai mulţi români să opteze pentru această metodă, fapt valabil atât în Capitală, cât şi în provincie”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia mobilPay.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.