STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Constructii & Imobiliare

NEPI a cumpărat terenul pe care se afla sediul Romenergo, cu 20 mil. euro

NEPI a cumpărat terenul de 12.000 mp din calea Floreasca pe care se afla sediul companiei Rom­energo într-o tranzacţie cu o valoare de circa 20 milioane euro, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei.

NEPI-aloca-6-milioane-euro-pentru-renovarea-mall-ului-din-BuzauTranzacţia a fost finalizată vineri, la câteva săp­tămâni după ce Rom­energo a început procesul de demolare a fostului sediu pentru a elibera terenul în vederea vânzării. Terenul a fost vândut de omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, care în ultimii ani a devenit unul dintre cei mai mari investitori în SIF-uri.

Bîlteanu intenţiona să dezvolte pe acest teren un proiect de birouri cu 14 etaje, în timp ce NEPI avea nevoie de teren pentru a extinde mallul Promenada cum­părat la sfârşitul lunii octombrie pentru 148 milioane euro de la Raiffeisen Evolution.

Aceasta este cea de-a patra achiziţie realizată de NEPI în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, unde grupul condus de sud-africanul Martin Slabbert a plătit peste 300 milioane euro pe mallul Promenada şi proiectele de birouri Floreasca Business Park şi The Lakeview.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.