STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, M&A & VentureCapital & Private Equity, Constructii & Imobiliare

NEPI a cumpărat mall-ul Promenada cu 148 mil. euro

NEPI a cumpărat mall-ul Promenada, o investiţie iniţială de 130 de milioane de euro, de la Raiffeisen evolution pentru suma de 148 milioane de euro, plătită în numerar din resursele fondului sud-african, transmite Mediafax.

promenada_mall_2„Într-adevăr suntem în proces de due-dilligence pentru achiziţia Promenada. Suntem unii dintre investitorii interesaţi de acest proiect, dar NEPI are suficiente resurse financiare pentru a cumpăra Promenada. Sperăm să finalizăm cât mai repede preluarea, dar nu depinde doar de noi, ci şi de vânzător”, a declarat în urmă cu o lună Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

NEPI a evaluat Promenada Mall, cu o suprafaţă închiriabilă de 40.300 metri pătraţi, la 148 milioane de euro şi estimează venituri anuale din chirii de 10 milioane de euro. Chiria medie ponderată în centrul comercial este de 22 euro/metru pătrat pe lună, se arată într-un comunicat transmis de NEPI Bursei de Valori Bucureşti.

Mall-ul a înregistrat în primele şase luni din acest an un profit de 13,7 milioane de lei (3,1 milioane de euro).

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piaţa locală, gestionează în România centre comerciale, totalizând circa 330.000 de metri pătraţi, printre cele mai importante Ploieşti Shopping City, City Park Constanţa sau Vulcan Strip Mall Bucureşti. De asemenea, fondul sud-african de investiţii are în curs de dezvoltare centrul comercial Mega Mall din zona Pantelimon.

Surse din piaţa imobiliară au declarat anterior că Raiffeisen evolution, dezvoltatorul Promenada, a primit oferte din partea mai multor investitori, existenţi pe piaţă, dar şi nou veniţi, şi are o listă scurtă cu cele mai bune 5 oferte.

Printre investitori s-ar fi numărat dezvoltatorul imobiliar GTC, care deţine complexul de birouri City Gate din Bucureşti şi centrele comerciale Galleria din Arad, Piatra Neamţ şi Buzău, dar şi omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi cumpărători de proiecte imobiliare din ultimii ani.

Aceleaşi surse menţionau că Raiffeisen evolution ar fi dispusă să vândă proiectul cu peste 150 milioane de euro. Suma reprezintă inclusiv preluarea sau stingerea creditului de 95 milioane de euro pe care Raiffeisen evolution l-a contractat de la Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea centrului comercial.

Raiffeisen evolution a deschis la jumătatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima fază a proiectului Floreasca City, investiţie de 300 de milioane de euro, care cuprinde şi două clădiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Clădirile de birouri au fost vândute grupului Raiffeisen.

NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.