STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Constructii & Imobiliare

NEPI a ajuns să controleze 18% din stocul modern de comerț din București

Compania de dezvoltare imobiliară NEPI a ajuns la investiţii de 446 milioane de euro în proiecte de retail în Bucureşti, deţinând în prezent 186.000 de metri pătraţi de astfel de spaţii în Capitală, arată o analiză a ZF.

NEPI-aloca-6-milioane-euro-pentru-renovarea-mall-ului-din-BuzauNEPI are patru centre comerciale în Capitală în prezent, dintre care două dezvoltate de grup, Vulcan Value Center şi Mega Mall, şi două achiziţionate, Promenada Mall şi Auchan Titan.

În prezent stocul de retail din Bucureşti se ridică la circa 1 milion de metri pătraţi, astfel că NEPI controlează aproape o cincime din total.

Cea mai mare investiţie a NEPI în retailul bucureştean este centrul comercial Mega Mall, deschis în luna mai în urma unei finanţări de circa 165 de milioane de euro. De asemenea, compania a stabilit un record pe piaţa imobiliară locală prin preţul pe care l-a plătit pentru achiziţia de anul trecut a centrului comercial Promenada Mall de la austriecii de la Raiffeisen Evolution, pentru 148 de milioane de euro.

Prin tranzacţia de preluare a Auchan Titan cu 86 mil. euro şi deschiderea Mega Mall, NEPI şi-a securizat poziţia în partea de est a Capitalei, o zonă în care nu există alte proiecte comerciale.

NEPI îşi finanţează dezvoltările şi achiziţiile preponderent prin intermediul sumelor pe care le atrage de pe pieţele de capital, având în vedere că este o companie listată pe bursele din Johannes­burg, Londra şi Bucureşti. Anul trecut, NEPI a atras finanţări de circa 500 de milioane de euro de pe piaţa de capital.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.