STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, INTERNATIONAL, Stiinta & Tehnologie

Naveta SpaceShipTwo a Virgin Galactic a efectuat primul test de zbor spaţial cu echipaj la bord

www.spacenews.com

O navetă aparținând Virgin Galactic, după ani de încercări dificile, a efectuat primul zbor comercial cu echipaj uman american în spațiu de când programul spațial al Americii s-a încheiat în 2011, informează The Guardian.

Avionul cu fuselaj dublu al Virgin, care a transportat nava de pasageri SpaceShipTwo, a decolat la ora locală 7:11 a.m. (15:11 GMT), de la baza Mojave Air and Space Port, aflată la circa 145 de kilometri nord de Los Angeles.

Zborul de test prefigurează o cursa spațială civilă care ar putea începe la începutul anului viitor, iar Virgin Galatic a miliardarului britanic Richard Branson concurând cu alte proiecte similare susținute de miliardari pentru a fi primul care oferă zboruri suborbitale turiștilor care pot plăti tarifele substanțiale.

De asemenea, în luptă pentru piața turistică spațială se află și Blue Origin a fondatorului Amazon, Jeff Bezos.

Excursiile scurte de vizitare în spațiu, la bordul rachetei New Shepard de la Blue Origin, ar putea costa în jur de 200.000 de dolari, până la 300.000 de dolari, cel puțin pentru început, conform Reuters. Biletele vor fi oferite înaintea primei lansări comerciale, iar zborurile de test cu angajații Blue Origin sunt așteptate să înceapă în 2019.

Alte firme care planifică o varietate de nave spațiale de pasageri includ Boeing Co, SpaceX al lui Elon Musk și Stratolaunch, a defunctului co-fondator al Microsoft, Paul Allen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.