STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Naspers inchide peste o luna tocmai.ro si muta anunturile pe platforma olx.ro

tocmai.roDe la anuntul achizitiei de catre olx.ro, numarul de anunturi de pe tocmai.ro a stagnat la aproximativ 2,1 milioane.

Anunturile publicate pe site-ul tocmai.ro vor fi transferate pe olx.ro, la finalul lunii martie, ca urmare a achizitionarii operatiunilor Sibmedia Interactiv de catre grupul sud-african Naspers, iar dupa inca doua saptamani site-ul isi va inceta activitatea.

„Ca urmare a achizitionarii opera­tiunilor Sibmedia Interactiv (proprietarul tocmai.ro, societate controlata in proportie de 95% de Schibsted Classified Media din Norvegia – n.r.) de catre Naspers (proprietarul olx.ro – n.r.), olx.ro va derula, incepand cu data de 13 martie a anului curent, procesul de migrare a anunturilor de pe tocmai.ro pe olx.ro. Prima etapa este reprezentata de o campanie de comunicare cu utilizatorii ambelor platforme pentru a veni in intampinarea posibilelor neclaritati. Totodata, in aceasta perioada, utilizatorii tocmai.ro isi pot da acordul pentru migrarea anunturilor pe olx.ro”, au declarat reprezentantii olx.ro.

Incepand cu 19 martie, utilizatorii tocmai.ro nu vor mai putea posta anunturi pe acest site, ci doar pe olx.ro, insa anunturile postate anterior vor fi, in continuare, vizibile pentru cumparatori. Migrarea efectiva a anunturilor de pe platforma tocmai.ro pe olx.ro se va realiza pe 30 martie.

Procesul se va finaliza la jumatatea lunii aprilie, cand site-ul tocmai.ro isi va înceta activitatea, iar vizitatorii vor fi redirectionati automat catre olx.ro. „Inglobarea tocmai.ro in olx.ro se va face intr-un proces treptat, de la transferul anunturilor si utilizatorilor, in baza acceptului acestora, pana la redirectionarea site-ului tocmai.ro catre olx.ro”, a declarat in comunicat Cristina Gheor­ghitoiu, business manager la olx.ro.

Schibsted Media Group a anuntat, in urma cu o luna, ca vinde catre Naspers (fond din Africa de Sud) firma care detine site-ul de anunturi www.tocmai.ro.

Tocmai.ro a fost lansat in 2009 de romanul Stefan Tocca, grupul norvegian intrand in actionariat in 2011. Olx.ro, fostul Mercador.ro, este un business online construit de la zero de Naspers in Romania si a fost lansat in 2010.

Olx.ro si tocmai.ro s-au distantat de restul competitorilor si au devenit principalii jucatori de pe piata locala de anunturi online, numarul de vizitatori si veniturile crescand odata cu dezvoltarea pietei de servicii online locale si a numarului de utilizatori de servicii de internet. De la aproximativ 1 milion de vizitatori unici pe luna in 2012, cele doua site-uri aveau la finele lui 2014 circa 6 milioane de vizitatori unici pe luna, potrivit datelor SATI.

Cele doua site-uri au impreună circa 5 milioane de anunturi in portofoliu, ceea ce inseamna ca lunar sunt publicate, cel mai probabil, 1-2 milioane de anunturi, iar fiecare site incaseaza in total aproximativ cateva sute de mii de euro pe an pentru promovare.

Cu aceasta tranzactie, olx.ro devine liderul pietei de anunturi online, singurii competitori fiind jucatorii de pe diferite nise (autovit.ro, imobiliare.ro, magazinuldecase.ro etc.) si okazii.ro (deţinut de fondul american NCH) – care include insa mai multe functionalitati fata de un site de anunturi online, fiind o platforma de comert.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.