STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Narcis Neaga, demis de la conducerea CNADNR

Dan Costescu ministru TransporturiNoul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, l-a demis pe seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, si a anuntat ca societatea de administrare a retelei de drumuri va fi reformata si va avea management privat, potrivit Mediafax.

Atributiile lui Narcis Neaga, care se afla la conducerea CNADNR din vara lui 2013, vor fi preluate de catre directorul interimar al Metrorex, Catalin Homor. „Nu suntem multumiti de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carente si pe activitatea operationala, nu doar pe cea de investitii”, a afirmat Costescu.

El a adaugat ca are incredere ca Homor, care s-a ocupat inainte de preluarea interimara a conducerii Metrorex de investitiile companiei de metrou, isi va duce cu succes la indeplinire noul mandat, cel putin pana la numirea unui management in conditiile ordonantei privind guvernanta corporativa.

Catalin Homor are trei masini, conturi si depozite de sub 20.000 de euro si bijuterii de 9.000 de euro si nu detine case, apartamente sau terenuri, potrivit celei mai recente declaratii de avere, din iunie.

Costescu a mai anuntat ca activitatea CNADNR va fi transparentizata si reformata si a afirmat, totodata, ca a cerut extinderea controlului privind deszapezirea si pregatirea comandamentului de iarna. Rezultatele acestui raport suplimentar, care a fost prezentat si premierului Dacian Ciolos, au fost finalizate si vor fi anuntate public.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat in octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrazii Orastie-Sibiu, unde o portiune de 200 metri trebuie demolata si reconstruita, si a sesizat organele statului, suspectand fapte penale. Lotul respectiv urmeaza sa ramana inchis pana in luna iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.