STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, Turism

Moscova vrea dezvoltarea turismului rus în Crimeea și transformarea peninsulei în zonă economică specială

Guvernul de la Moscova vrea să încurajeze turismul rus în Crimeea şi analizează transformarea peninsulei în zonă economică specială, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev, transmite Mediafax.

descărcare„Vom propune noii regiuni ruse adoptarea unor măsuri preferenţiale. Cred că putem analiza posibilitatea creării unei zone economice speciale, la fel ca în alte regiuni ale ţării care beneficiază de un statul fiscal preferenţial”, a afirmat premierul rus Dmitri Medvedev în timpul unei reuniuni pe tema dezvoltării Crimeei.

Autorităţile ruse vor pregăti şi un plan de dezvoltare a turismului în peninsulă, a explicat vicepremierul rus Dmitri Kozak. „Am cerut firmelor ruseşti, în special din regiunea de nord, care vând sejururi turistice, să se reorienteze către industria turismului din Crimeea, în locul Turciei şi Egiptului, întrucât este un sector economic major al peninsulei”, a arătat Kozak.

Turismul şi agricultura sunt cele mai importante sectoare economice din Crimeea, dar companiile care desfăşoară activităţi de turism în peninsulă sunt îngrijorare în privinţa activităţilor din sezon, din cauza evenimentelor din ultimele săptămâni.

Oficialul a precizat că guvernul analizează şi subvenţionarea curselor aeriene către Crimeea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.