STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, P.I.B. & STATISTICI, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Buget & Finantare Deficit

Moody`s: creștere economică de 6,5% pentru România, în 2017, dar ritmul nu e sustenabil

Agenția de evaluare financiară Moody`s prognozează o creștere economică de 6,5% pentru România, în 2017 și de 5% în 2018, avertizând că în ciuda premiselor pentru o creștere economică robustă, aceasta nu este sustenabilă, iar deficitul bugetar va depăși 3% din PIB, anul viitor, conform Mediafax.

„Politicile fiscale expansioniste recente au erodat procesul de consolidare care a urmat crizei financiare globale. În același timp, politicile macroeconomice au generat creşterea rapidă a salariilor, care reprezintă un risc pentru competitivitatea economică şi amplifică deficitul de cont curent”, susține Daniela Re Fraschini, analistă și autoare a raportului de țară realizat de agenția de evaluare financiară Moody`s.

România a înregistrat progrese vizibile în privința corectării dezechilibrelor macroeconomice, creând premisele pentru o creștere economică robustă. Totuși, aceste progrese ar putea fi erodate pe termen mediu, se arată în document.

Produsul Intern Brut (PIB) este așteptat să crească cu 6,5% în 2017 înainte să scadă la 5,0% în 2018. Moody`s anticipează că stimulii fiscali vor ajuta creșterea economică pe termen scurt, dar este puțin probabil ca aceasta să fie sustenabilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.