STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media

Moment de cotitura pentru industria TV din Marea Britanie: numărul abonaților la serviciile de streaming din Marea Britanie a depășit numărul de abonați la serviciile de cablu

Conform Broadband TV News, numărul abonaților la serviciile de streaming din Marea Britanie a depășit, pentru prima oară, numărul de abonați la serviciile de cablu.

Netflix, Amazon Prime și Now TV au 15,4 milioane de abonați în timp ce “cabliștii” au raportat 15,1 milioane abonați. Iar asta în timp ce numărul de minute petrecut în fața televizorului, pentru a urmări programele clasice de TV, a scăzut anul trecut cu 9 minute, iar față de 2012 scăderea este de 38 minute.

Conform noilor date de la Ofcom, organizatia ce se ocupa de comunicatiile din UK, mai multi oameni decat oricand urmaresc filme si emisiuni prin Netflix, Amazon Prime si alte servicii de streaming, decat prin traditionalele metode gen satelit sau cablu.

Sursa imagine: www.broadbandtvnews.com

Asta se intampla in pofida investitiilor semnificative si a eforturilor mari depuse de furnizorii traditionali. Motivul pe care Ofcom l-a mentionat pentru succesul Netflix si Amazon a fost acela ca isi produc continut original. Mai mult de o treime, mai exact 38% din abonati mentioneaza ca s-au abonat pentru a urmari seriale originale create de furnizor, cu 30% mai mult decat in primul trimestru al 2017.

BBC, ITV si Channel 4 sunt in discutii sa creeze un serviciu de streaming pentru UK

Netflix are 8,2 milioane de abonati in UK, iar 4,3 milioane de case britanice sunt inregistrate la Amazon Prime Video, conform The Guardian.

Este pentru a treia oara in ultimul deceniu cand BBC, ITV si Channel 4 s-au decis sa incerce sa puna deoparte decenii de rivalitate si sa asigure impreuna un viitor digital pentru televiziunea din Marea Britanie. Eforturile de a impartii si administra serviciile comerciale si publice s-au dovedit dificile.

Sursa: www.independent.co.uk&www.theguardian.com&www.broadbandtvnews.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.