STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Sanatate & Farma

Modificări ale Codului Fiscal | Se introduce supraacciza la carburanţi, însă abonamentele medicale şi primele de asigurare de sănătate vor fi scutite de impozit

Primele de asigurare de sănătate privată şi abonamentele medicale private sunt scutite de impozit, începând din 3 septembrie, într-un plafon anual de 400 de euro/persoană, conform ordonanţei publicate pe 31 august, în Monitorul Oficial. Ordonanţa aduce o serie de modificări Codului fiscal, informeaza Mediafax.

Din 3 septembrie abonamentele medicale şi primele de asigurare de sănătate, scutite de impozit

Guvernul va aduce mai multe modificări Codului fiscal, care vor fi aplicate gradual, prin ordonanţa care a fost publicată joi, 31 august în Monitorul Oficial.

Consultantul fiscal Adrian Benţa a explicat, pentru MEDIAFAX, că începând cu data de 3 septembrie 2017 sunt introduse modificările privind scutirea la plată pentru asigurările sociale aferente primelor de asigurare sau pentru abonamentele medicale.

“O altă etapă este cea din 15 septembrie 2017 şi apoi 1 octombrie 2017, când se aplică o majorare a accizei pentru combustibili. Restul prevederilor se aplică de la 1 ianuarie 2018”, explică Adrian Benţa.

Astfel, începând din 3 septembrie, primele de asigurare de sănătate privată, abonamentele medicale private sunt scutite de impozit, într-un plafon anual de 400 de euro/persoană. Scutirea se acordă şi când acestea sunt decontate de către angajator.

“Noutatea introdusă de prezenta ordonanţă constă în faptul că s-a reglementat scutirea şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale obligatorii. Această prevedere se aplică începând cu data de 3 septembrie 2017”, susţine consultantul fiscal.

De asemenea, din 15 septembrie 2017, pentru benzină cu plumb, benzină fără plumb şi motorină, valoarea accizei pentru un litru de combustibil este:

– benzină cu plumb: 2,108 lei/litru;

– benzină fără plumb: 1,816 lei/litru;

– motorină: 1,678 lei/litru.

Iar, de la 1 octombrie 2017, valoarea accizei pentru un litru de combustibil este:

– benzină cu plumb: 2,268 lei/litru;

– benzină fără plumb: 1,976 lei/litru;

– motorină: 1,838 lei/litru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.