STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Turism

MKOR – Românii din diaspora sunt cei mai buni ambasadori ai turismului românesc

98% dintre românii plecați peste graniță le recomandă prietenilor lor să viziteze România;

Zonele de munte, Transilvania și Maramureșul sunt destinațiile despre care românii le povestesc cel mai mult prietenilor lor din țările de adopție;

Mulți dintre românii plecați peste hotare se întorc în țară în această perioadă, pentru a sărbători Paștele alături de familiile și prietenii lor. O mare parte dintre aceștia aduc cu ei și noii prieteni sau familiile formate în țările de adopție, pentru a petrece românește și a vizita cele mai frumoase locuri din țară.

Avem peste 4 milioane de români plecați peste granițe, iar 98% dintre aceștia își îndeamnă noile cunoștințe din țările de adopție să viziteze România, conform unui studiu realizat de MKOR Consulting în comunitățile de români din peste 60 de țări.

Aceasta înseamnă aproape 4 milioane de ambasadori veritabili pentru turismul românesc împrăștiați în toate colțurile lumii, care le povestesc străinilor cu pasiune despre locurile și lucrurile frumoase care pot fi văzute în România.

Întrebați ce destinații le recomandă prietenilor lor străini să viziteze, respondenților studiului MKOR le-a fost dificil să se oprească la un singur loc. Așa au ajuns să menționeze peste 70 de destinații și obiective, de la orașe, la stațiuni, trasee montane și plajele litoralului românesc, până la obiective turistice naturale, culturale și istorice.

”Sunt atât de multe! Le-aș propune un tur al țării care să acopere atât orașele, precum Cluj, Sibiu, Sighișoara, Brașov, Timișoara, Oradea, dar și munții (pe jos sau cu mijloc de transport). În plus, i-aș mai trimite în Maramureș, unde datinile ies foarte bine în evidență. Aș mai ieși cu ei la un grătar de 1 mai pentru aroma unică a mititeilor cu muștar :))” — Edgar, Canada.

Zonele de munte sunt destinațiile pe care cea mai mare parte a românilor din diaspora, le recomandă cunoștințelor din străinătate. 39% dintre ambasadorii turismului românesc îi îndrumă pe aceștia să viziteze stațiunile și traseele montane, cele mai frecvent menționate fiind obiectivele de pe Valea Prahovei.

Aproape un sfert (23%) dintre cei ce trăiesc în afara țării le povestesc prietenilor lor despre frumusețile Transilvaniei, îmbiindu-i astfel să o viziteze.

Maramureșul este cea de-a treia destinație în topul celor mai recomandate străinilor de către cei plecați peste granițe: 13% dintre aceștia își îndeamnă prietenii să viziteze zona Maramureșului, deseori menționat alături de Cimitirul Vesel de la Săpânța.

Pe lângă cele trei destinații turistice cel mai frecvent recomandate, în top se regăsesc și Bucureștiul, Sibiu, Moldova cu ale ei mănăstiri, Delta Dunării și Litoralul Mării Negre, fiecare dintre ele menționate de câte 12% dintre respondenții cercetării realizate de MKOR.

Studiul „Brandurile Ambasador ale României” a fost realizat de MKOR Consulting în perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un eșantion de 1,115 respondenți din diaspora românească din 63 de țări din întreaga lume.

***
MKOR Consulting (https://mkor.ro) este o agenție de cercetare de piață inovativă, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business. În activitatea sa, MKOR Consulting acoperă toate tipurile de cercetare și oferă o flexibilitate crescută clienților săi, cu scopul înțelegerii și livrării celor mai detaliate perspective asupra pieței.

MKOR Consulting dezvoltă o serie de proiecte de cercetare proprii, pe care vă invităm să le parcurgeți în mod gratuit pe site-ul agenției: https://mkor.ro/studii-piata-proprii/

MKOR Consulting este fondat de către Corina Cimpoca, un profesionist cu peste 12 ani de experienţă în marketing şi cercetare de piaţă. Corina are titlul de MBA, obținut la Cotrugli Business School. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu mai multe organizaţii în calitate de manager de marketing şi PR şi a iniţiat mai multe proiecte antreprenoriale. Mai multe detalii: https://ro.linkedin.com/in/coricimpoca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.