STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB, Asigurari & Pensii Private

Misu Negritoiu a primit aviz favorabil pentru sefia ASF din partea comisiilor parlamentare

Misu NegritoiuEconomistul Misu Negritoiu, propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor de buget, finante  si economie din Parlament.

„De ce am optat pentru aceasta poziție? Imi place proiectul. Candidez pentru un proiect al tarii, nu este al meu, este un proiect al nostru. Aceste piete financiare care au ramas mult in urma trebuie transformate intr-o resursa de dezvoltare. Responsabilitatea noastra este sa aducem resurse pentru dezvoltarea Romaniei si pentru bunastarea romanilor. Mi se pare un proiect interesant si avem multe de facut”, a declarat Misu Negritoiu la audierile din Parlament.

Cat priveste salariile din ASF, Negritoiu a spus ca nu doreste sa vina la ASF pentru salariu: „eu nu cred ca salariul meu conteaza, probabil salariul sefului ASF a fost cel mai mult discutat pentru ca probabil a fost si politic si profesional nu e un salariu mic, evident, e greu de justificat. Nu am venit aici pentru salariu. Salariile se vor revedea in ASF cu siguranta, dar nici nu pot eu sa spun acum cum or sa fie, cat o sa fie. Dati-mi voie in trei luni, sa zicem, sa ne uitam la misiunea institutiei, la oamenii care realizeaza această misiune, la activitatile pe care le depun, la performanta pe care o au si cum sunt ei recompensati pentru asta”.

In schimb, Misu Negritoiu a spus ca doreste sa restructureze ASF, in conditiile in care spune ca are „un plan sa fac o restructurare a institutiei, astea sunt asteptarile de la mine (…) Persoanele, daca nu au fost pe competenta, daca nu performeaza, cred ca se vor indeparta in mod natural, cei care nu fac fata nu vor mai fi acolo. (…) Ma intereseaza reducerile masive cu salariile, reducerea cheltuielilor ASF”.

Intrebat daca demisia sa din functia de director al ING Bank s-a facut la cererea grupului ING, in urma unei sesizari a FBI care a anuntat o lista de persoane implicate in falsificarea unor inregistrari financiare pentru a autoriza actiunile impuse Iranului, Negritoiu a raspuns ca nu si-a dat demisia si ca este inca angajat al ING.

„Nu mi-am dat demisia de la ING. Eu sunt acum presedintele ING. Eu sunt angajat ING. Nu am avut un mandat limitat, (…) nu mi-am dat demisia si nu am fost dat afara. Nu am nicio sanctiune. In cazul Iran, eu nu stiu dosarul. Dosarul sanctiunilor si intelegerii pe care Grupul ING l-a avut cu ministerul de Justitie din SUA nu il stiu, nu am fost implicat, nu imi apartine. Nici nu pot sa vorbesc prea multe despre asta. Nu e de competenta mea. (…) Problema Iranului si a Grupului ING este o problema care tine de Amsterdam si nu pot sa comentez mai multe despre asta”, a explicat Misu Negritoiu.

Misu Negritoiu a primit 44 de voturi „pentru”, doua „impotrivă” si trei abtineri. El urmeaza sa fie votat, azi, in cadrul unei sedinte de plen reunit a Camerei Deputatilor si Senatului, la sefia ASF.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.