STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Ministrul Apărării, vizită oficială în Franţa. Miza: afacerea cu Airbus Helicopters

Autor: Vladimir Ionescu – Cursdeguvernare.ro

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, face o vizită oficială în Republica Franceză, în perioada 28-30 mai, la invitaţia ministrului francez al Apărării, Florence Parly.

Potrivit unui comunicat de presă al MapN, discuţiile se vor axa, cu precădere, pe aspecte privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor  bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe palierul tehnico-militar.

De asemenea, anunță comunicatul, va fi abordată aprofundarea colaborării între statele europene pe linia apărării.

Totodată, în context NATO, agenda de discuţii va face referire la demersurile aliate în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea acestui subiect pe agenda viitorului Summit din luna iulie, cu evidenţierea importanţei continuării prezenţei militare franceze la exerciţii aliate desfăşurate pe teritoriul naţional.

În cadrul vizitei ministrului Apărării este inclusă şi o întrevedere cu consilierul diplomatic al preşedintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România şi vizite la companiile MBDA şi Airbus Helicopter.

Mihai Fifor va fi însoţit în cadrul vizitei de de secretarul de stat pentru politica de apărare, Mircea Duşa, şi de secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.