STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Ministru francez: Europa trebuie să fie unită dacă Statele Unite vor creşte taxele vamale. Războiul deja a început

Statele Unite se pot aştepta la un răspuns clar şi o Europa unită, în cazul în care decide să mărească tarifele, a declarat duminică ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, relatează site-ul agenţiei Reuters, conform Mediafax.

„Dacă mâine va exista o majorare a tarifelor, de exemplu, în industria maşinilor, reacţia noastră ar trebui să fie una solidară şi puternică, pentru a arăta că Europa este unită şi o putere suverană”, a declarat Le Maire.

„Întrebarea nu mai este dacă va exista sau nu un război comercial, războiul deja a început”, a adăugat acesta, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în Aix-en-Provence, în sudul Franţei.

În prezent, Statele Unite aplică taxe vamale de 2,5% la importurile de autoturisme şi de 25% la cele de autocamioane. Uniunea Europeană impune taxe de 10% pentru importurile auto din Statele Unite, informează agenţia Reuters.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.