STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL, P.I.B. & STATISTICI

Miniştrii de Finanţe din G20 cer Chinei detalii despre planurile de calmare a pieţei financiare

Miniştrii de Finanţe ai statelor din G20 cer Chinei detalii referitoare la planurile de calmare a pieţelor financiare şi de prevenire a prăbuşirii celei de-a doua mari economii a lumii, relatează MarketWatch.

rp_bursa-china-300x201.jpgVolatilitatea pieţei de capital chineze şi o serie de date sub aşteptări alimentează temerile în rândul celor mai mari 20 de state ale lunii că încetinirea creşterii economice în China ar putea provoca noi scăderi pe bursele mondiale, cu impact asupra economiei mondiale, conform Mediafax.

Problemele din China, înrăutăţirea aşteptărilor referitoare la economia mondială şi perspectiva majorării dobânzilor în Statele Unite, pentru prima oară în ultimii aproape 10 ani, au influenţat din nou negativ pieţele emergente, vineri.

Rubla rusească s-a depreciat cu până la 2,3% în raport cu dolarul, rand-ul sud-african cu 0,5%, iar lira turcească a revenit aproape de un minim record faţă de moneda americană.

Vânzările de monede emergente de vineri au avut loc în pofida semnalelor de joi ale Băncii Centrale Europene (BCE), că va lua noi măsuri de stimulare a economiei zonei euro, dacă va fi necesar.

FMI a avertizat în această săptămână că va reduce estimarea de creştere a economiei mondiale pentru acest an, parţial din cauza încetinirii care are loc în China.

Autorităţile de la Beijing au ca obiectiv o creştere a economiei chineze de 7% în 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.