STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Energie & Utilitati & Infrastructura, Management, Recrutare & Head-Hunting

Consiliul de Administraţie al Tarom a fost revocat de Ministerul Transporturilor

Întregul Consiliu de Administraţie al Tarom a fost revocat de Ministerul Transporturilor, pe fondul conflictului dintre CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann și membrii acestei structuri de conducere.

Sursă: incomemagazine.ro
Sursă: incomemagazine.ro

Consiliul de Administraţie revocat a fost format din Dan Pascariu (preşedinte), Valentin Macec (vicepreşedinte), Ciprian Lăduncă (membru), Marius Ghenea (membru) şi Dumitru Prunariu (membru).

Dan Pascariu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Tarom, a declarat că va contesta în instanţă decizia AGA de revocare din funcţie şi declară că nu mai poate fi vorba de guvernanţă corporativă dacă măsura a avut în vedere menţinerea în funcţie a directorului general Tarom. El a adăugat că va cere daune interese.

„Revocarea tututor membrilor Consiliului de Aadministraţie s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la patru ani la un an (…) Se consideră că afirmaţiile din presă ale membrilor Consiliului de Administraţie au adus grave prejudicii imaginii companiei”, a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că în cazul în care Consiliul de Administraţie era nemulţumit de activitatea directorului general atunci acesta trebuia să fie înlocuit imediat şi nu redus mandatul său de la patru ani la un an.

„Ministerul Transporturilor nu are nici o poziţie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de către noul Consiliu de Administraţie, iar obiectivul este ca Tarom să intre în parametri normali”, a adăugat Trandafir.

Noul Consiliu de Administraţie numit de AGA este format din Dante Stein – consilier al premierului, Manuel Donescu – secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

În prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie va fi ales şi un preşedinte dintre cei cinci noi membri.

Tarom a publicat vineri un anunţ prin care vrea să recruteze patru manageri pentru poziţiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operaţiuni (COO) şi comercial (CCO), termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira în luna noiembrie a acestui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.