STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

Ministerul Economiei vrea 600 de milioane euro pentru 15% din Romgaz. Se ia în calcul o listare duală, la Bucureşti şi Varşovia sau Londra

Ministerul Economiei vrea să obţină 600 milioane de euro din vânzarea pe bursă a 15% din acţiunile Romgaz Mediaş, în noiembrie, şi ia în calcul o listare duală, la Bucureşti şi Varşovia sau Londra. Listarea la bursă a Romgaz, companie controlată de stat, a fost amânată de mai multe ori în ultimii ani, la fel cum s-a întâmplat şi cu alte companii din portofoliul statului.

Sursă: www.enational.ro
Sursă: www.enational.ro

„În noiembrie suntem hotărâţi să lansăm listarea Romgaz. Lucrurile sunt ceva mai simple, pentru că pe piaţa de capital este percepută ca un foarte bun plasament. Suma de 600 milioane de euro pentru 15% este puţin cam mare pentru posibilităţile pieţei de capital, de aceea analizăm o listare duală, la BVB şi alternativă fie la Londra, fie la Varşovia”, a declarat joi, într-o conferinţă pe teme energetice, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul Energie al Ministerului Economiei.

Dumitraşcu a adăugat că listarea Romgaz la Varşovia ar avea avantaje pentru că piaţa de capital poloneză este „interesantă, ajunsă la maturitate şi efervescentă”, dar şi dezavantajul apropierii geografice de Bucureşti. Totuşi, Dumitraşcu apreciază că Romgaz ar putea să intre în indicele bursei de la Varşovia şi astfel ar avea vizibilitate.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.