STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Microsoft: Vânzări record, cu 14% mai mari în ultimele trei luni din 2013

Microsoft a anunţat vânzări record şi profit în creştere pentru ultimele trei luni ale anului trecut, datorită cererii pentru consola de jocuri Xbox şi servicii cloud, depăşind aşteptările analiştilor de pe Wall Street, transmite Bloomberg.
Veniturile Microsoft au urcat cu 14% în ultimele trei luni din 2013, la 24,5 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a avansat cu aproape 3%, la 6,56 miliarde de dolari

Windows vistas package_3C--621x414Cel mai mare producător de software din lume traversează un plan de reorganizare şi finalizează totodată procedura de preluare a Nokia, tranzacție de 5,4 miliarde euro. Directorul general al companiei, Steve Ballmer, a anunţat în luna august a anului trecut că se va retrage în termen de 12 luni.

Microsoft a lansat înainte de perioada sărbătorilor de iarnă consola de jocuri Xbox One, care s-a bucurat de cerere solidă pe piaţă. De asemenea, compania a înregistrat vânzări în creştere de software şi servicii cloud, precum Azure şi Office 365.

Acţiunile Microsoft au crescut puternic după prezentarea raportului, însă investitorii aşteaptă în primul rând noi informaţii despre procesul de căutare a unui nou CEO.

Surse apropiate situaţiei au afirmat că pe lista scurtă a companiei s-ar afla directorul diviziei de cloud-computing a Microsoft, Satya Nadella, CEO-ul grupului suedez Ericsson, Hans Vestberg, şi fostul director general al Nokia, Stephen Elop.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.