STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Memorandumul pentru reactivarea liniei de feribot Constanţa-Batumi a fost semnat cu Georgia

Un memorandum de înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul transportului pe linia de feribot Constanţa-Batumi a fost semnat de către România și Georgia, conform publicaţiei Trend.az.  

Sursă: jurnalul.ro
Sursă: jurnalul.ro

Documentul a fost semnat în capitala Georgiei de către Natia Mikeladze, viceministrul georgian al Economiei, şi Nicuşor Marian Buică, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor. El va facilita dezvoltarea legăturilor de transport între cele două ţări, precum și crearea de noi locuri de muncă.

Reactivarea liniei de feribot dintre Constanţa şi Batumi a fost convenită de Ministrul de Externe Titus Corlăţean, cu omologul din Georgia, Grigol Vaşadze, la 3 septembrie.

„Georgia este un vecin direct al României, de care o desparte doar Marea Neagră. Până nu demult, am avut peste mare o conexiune de feribot care opera între portul Constanţa şi porturile georgiene Batumi şi Poti. Am căzut de acord că, pentru a restabili şi a revitaliza această legătură directă între România şi Georgia, se impun nişte paşi comuni mai energici. Ea ar putea să facă mai mult decât să faciliteze schimburile comerciale bilaterale, ar putea atrage importante fluxuri de mărfuri, care să circule între Europa, Caucaz, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală. Astfel, Constanţa ar putea deveni pe partea românească un nod de transport important în zonă şi am avut deja discuţii extinse pe această temă şi sper ca în viitorul apropiat să avem şi rezultate concrete. Sunt semnale pozitive în acest sens”, a declarat Titus Corlăţean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.