STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Banci & BNR, Sanatate & Farma

MedLife a luat un credit sindicalizat de 56 mil. euro

MedLifeMedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a semnat un contract de credit in valoare de 56 mil. euro cu un grup de banci coordonat de BCR, din care fac parte ING Bank, Raiffeisen Bank si BRD-Groupe Societe Generale.

Din totalul creditului, 20 milioane de euro sunt destinate exclusiv proiectelor de achizitii, potrivit reprezentantilor companiei. Aceasta va suplimenta din fonduri proprii suma de 20 milioane de euro cu minimum 5 milioane de euro pentru achizitiile planificate in acest an.  Din 2010 si pana in prezent, MedLife a derulat noua tranzactii de preluare a unui operator local, sase dintre acestea fiind anuntate in ultimele 12 luni.

Pe langa proiectele de achizitie, reprezentantii companiei anunta ca isi vor extinde operatiunile si prin proiecte „green field”. Si aceasta in conditiile in care, MedLife urmareste sa isi extinda reteaua de hyperclinici cu doua unitati noi, dar si reteaua de spitale cu o noua unitate de mari dimensiuni. Toate aceste proiecte sunt planificate pentru orase cu peste 200.000 de locuitori.

„2016 a inceput cu rezultate peste asteptari, am inregistrat o crestere de peste 20% in primele doua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care contractele cu CNAS au scazut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta evolutie vine sa confirme inca o data faptul ca strategia de business pe care o urmam este in directia buna si ca exista in continuare premise mari de crestere”, a afirmat Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, in presa financiara locala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.