STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura

Marius Chiper, numit la conducerea CFR

CFRConsiliul de Administratie al CFR SA l-a numit in functia de director general interimar pe Marius Chiper, pana in prezent director general adjunct Investitii in companie, potrivit administratorului retelei feroviare.

„Chiper (46 de ani) va coordona activitatea CFR SA (…) pana la finalizarea procedurii de selectie, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice”, se arata intr-un comunicat al CFR.

Din martie pana in decembrie, director general la CFR SA a fost Dan Costescu, acesta preluand insa portofoliul Transporturilor in Guvernul Ciolos.

Chiper este de profesie inginer si are o experienta de peste 21 de ani in domeniul feroviar.

Potrivit comunicatului, noul director „va continua programul de redresare economica a companiei si va prioritiza strategia de implementare a investiţiilor” in infrastructura feroviara.

In perioada februarie 2015 – decembrie 2015, Chiper a ocupat functia de director general adjunct Investitii, conducand implementarea proiectelor de executie a lucrarilor de reconstructie/reabilitare, reparatii capitale si servicii conexe aferente infrastructurii feroviare finantate in cadrul Programului Operational POST 2007-2013 si din bugetul de stat.

Din iunie 2010 pana in februarie 2015, Chiper a lucrat la Directia Management Proiecte Europene din CFR, fiind responsabil pentru proiectul de reabilitare a caii ferate de pe coridorul IV paneuropean.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.