STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Mariana Gheorghe, Petrom: Investiții de 1 miliard de euro în 2014 și o posibilă intrare în domeniul explorării gazelor de şist

Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, a declarat că pentru anul viitor compania vrea să realizeze investiții de aproximativ 1 miliard de euro. Totodată, dacă se va dovedi fezabil, compania ar putea intra în domeniul explorării zăcămintelor de gaze de şist.

Sursă: www.dcnews.ro
Sursă: www.dcnews.ro

„În acest an vom investi undeva în jur de 1,1-1,2 miliarde euro. Începând de anul viitor, estimăm investiţii între 0,8 şi 1,2 miliarde. Probabil vom depăşi din nou 1 miliard de euro anul viitor”, a afirmat Mariana Gheorghe, la Reuters Investment Summit.

Pe de altă parte, pentru a contrabalansa declinul natural al rezervelor de hidrocarburi, Petrom, parte din grupul austriac OMV, ia în considerare creşterea ratei de recuperare pentru resursele convenţionale de petrol, extracţia din Marea Neagră şi explorarea gazelor de şist.

„După experienţa Statelor Unite consider că niciun operator responsabil din piaţă nu va refuza să ia în calcul acest nou teritoriu (…) Suntem într-o etapă foarte preliminară (…) Urmărim foarte atent toate evoluţiile şi avem în România un pionier, pe Chevron. Undeva la finalul planului strategic actual, în jurul anului 2021, intenţionăm să analizăm acest segment de piaţă”, a declarat Gheorghe, citată de Reuters.

Conform ANRM, rezervele de gaze de șist ale României sunt estimate la peste 1.400 miliarde de metri cubi, România plasându-se pe locul al treilea în Europa, după Polonia şi Franţa.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.