STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA, Privatizare & Retrocedare, M&A & VentureCapital & Private Equity

Marea Britanie a lansat procesul de vânzare a participaţiei sale la compania Eurostar

Guvernul britanic a lansat, luni, procesul de vânzare a participaţiei de 40 la sută pe care o deţine la compania feroviară Eurostar, operatorul trenurilor pe sub Canalul Mânecii, şi speră că această tranzacţie se va încheia la începutul anului viitor, scrie Mediafax.

untitledDecizia a fost anunţată anul trecut în cadrul unui plan de privatizare în valoare de 20 de miliarde de lire sterline (25,4 miliarde de euro) până în 2020. „Sunt hotărât să iau deciziile necesare pentru reformarea economiei britanice şi reducerea datoriei noastre. Aşadar, voi lansa astăzi vânzarea participaţiei Marii Britanii la Eurostar”, a explicat luni ministrul Finanţelor, George Osborne.

Candidaţii au la dispoziţie până la sfârşitul lui octombrie pentru a se manifesta. Guvernul premierului conservator David Cameron speră în finalizarea vânzării în primul trimestru al lui 2015, respectiv înaintea viitoarelor alegeri generale din mai anul viitor.

Compania feroviară care exploatează trenurile de mare viteză dintre Londra, Paris şi Bruxelles este deţinută în proporţie de 55 la sută de SNCF (Franţa), 40 la sută de Guvernul britanic prin compania publică London & Continental Railways şi 5 la sută de compania feroviară belgiană SNCB.

Ea ar urma să îşi piardă monopolul şi va fi concurată de Deutsche Bahn, care a obţinut aprobarea pentru ca trenurile sale să circule prin tunel începând cu 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.