STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, EUROPA, P.I.B. & STATISTICI

Economia Marii Britanii a crescut cu 1,9% în 2013, cea mai puternică rată de expansiune din 2007

Economia Marii Britanii a crescut anul trecut cu 1,9%, cea mai puternică rată de expansiune din 2007, cu performanţe bune în toate sectoarele, cu excepţia construcţiilor, scrie Mediafax.

Europound_2494839bÎn ultimul trimestru, Produsul Intern Brut al Marii Britanii a crescut cu 0,7% faţă de trimestrul al treilea, respectiv cu 2,8% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior, cea mai bună evoluţie din primele trei luni ale lui 2008, potrivit Bloomberg.

Mai mult de jumătate din creşterea economică din trimestrul al patrulea a fost generată de sectorul serviciilor destinate companiilor şi de industria financiară. Cu toate acestea, PIB-ul Marii Britanii din trimestrul al patrulea al anului trecut a fost cu 1,3% mai mic faţă de maximul atins înaintea recesiunii, în primul trimestru al anului 2008.

Producţia din sectorul serviciilor, care reprezintă cea mai mare parte din economie, este însă cu 1,3% peste vârful din perioada premergătoare crizei, în timp ce producţia, industria prelucrătoare şi construcţiile sunt în medie cu 10% mai jos.

Ministrul finanţelor George Osborne a declarat că datele subliniază că este nevoie ca guvernul să continue planul de reducere a deficitului bugetar.

Fondul Monetar Internaţional anticipează că economia Marii Britanii va creşte cu 2,4% în acest an şi 2,2% în 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.