STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Stiinta & Tehnologie, Auto

Majoritatea consumatorilor sunt intrigati de masinile autonome

– Experienta asteptata de la condusul masinilor autonome este una de confort si lux –

In martie 2018, Ipsos, in numele Global @dvisor, a realizat un studiu in 28 de tari (peste 21.500 respondenti) pentru a analiza perceptia publicului in ceea ce priveste masinile autonome. In mare, lumea a parut curioasa, dar ezitanta, in ceea ce priveste ideea unei masini care se conduce singura. 58% dintre respondentii la chestionar au spus ca sunt nesiguri de idee, dar interesati. Doar 13% au spus ca nu le-ar folosi in nici un caz si 30% au fost incantati si asteapta cu nerabdare sa le foloseasca.

Procente din populatie care se declara in favoarea masinilor autonome, conform Ipsos: 49% India, 48% Malaezia, 46% China.

Tarile mai dezvoltate se arata a fi mai reticente fiind in favoare doar 31% in Germania, 25%in Franta, 24% in Marea Britanie, urmate de 24% in SUA si 24% in Canada.

Respondentii au considerat ca ar folosi cel mai mult masinile autonome pentru a reduce din activitatile de condus plictisitoare, gen: 58% parcat, 53% drumul la si de la munca, 53% condusul pe autostrazi.

Cel mai putin folosite se preconizeaza a fi in situatii gen vreme rea sau locuri noi.

Cele mai mari beneficii percepute pentru aceste masini sunt cele legate de creerea unei experiente de condus mai luxoase. 69% din respondentii mondiali au considerat ca masinile autonome ar face experienta de condus mai usoara, 68% mai confortabila si 64% mai relaxanta.

Sursa: www.ipsos.com

Fiind o tehnologie noua, majoritatea grijilor s-au axat in jurul reglementarilor. Autoritatile cele mai in masura sa scrie reguli valabile au fost considerati a fi producatorii – 43%.

Guvernul a venit pe locul 2 cu 28% din respondenti dandu-le prioritate in ceea ce priveste aceasta sarcina.

Sursa: www.ipsos.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.