STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, EUROPA, Banci & BNR, Human Resources

Majoritatea băncilor europene vor creşte salariile, din cauza limitării bonusurilor impuse de UE

Majoritatea băncilor europene anticipează că vor majora salariile pentru a reduce impactul limitelor care urmează să fie impuse de Uniunea Europeană (UE) asupra bonusurilor acordate bancherilor, potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanţă în resurse umane Towers Watson & Co. pe un eşantion de peste 150 de reprezentanţi ai departamentelor de resurse umane din sectorul bancar european, scrie Bloomberg.

Sursă: www.europarl.europa.eu
Sursă: www.europarl.europa.eu

Sondajul relevă că numai 7% dintre bănci consideră că noile reglementări UE vor reduce cu succes nivelul compensaţiilor din industria serviciilor financiare. Aproximativ 53% dintre respondenţi au declarat că instituţia pe care o reprezintă ca creşte salariile ca urmare a noilor erguli. Ca urmare a limitării bonusurilor, angajaţii din sistemul financiar vor beneficia de asemenea de mai multe programe de training, contribuţii mai mari la fondurile de pensii şi programe mai flexibile de lucru, potrivit raportului.

„Băncile sunt conştiente că, atunci când limita asupra bonusurilor va intra în vigoare, mulţi dintre angajaţii lor vor primi compensaţii financiare mai reduse, astfel că instituţiile de credit vor fi nevoite să acopere această diferenţă prin diverse măsuri”, comentează pentru Mark Shelton, director executiv la Towers Watson, citat de Bloomberg.

UE a prezentat în luna mai un proiect prin care vizează limitarea bonusurilor acordate bancherilor la de două ori compensaţia fixă. Regulile vor afecta toţi angajaţii din sistemul bancar care câştigă mai mult de 500.000 euro pe an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.